Hout

Wij leveren alle gangbare en niet-gangbare houtsoorten. Of het nu constructief, decoratief of gevelbekleding moet zijn. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment. Staat uw product er niet tussen? Bel ons en wij zoeken de juiste houtsoort tegen de juiste prijs voor u.

Hout voor de gevel

Hout is van zichzelf CO2-neutraal. Dit maakt dat hout een uitstekend product is in de duurzame bouw. Hierdoor is er een trend ontstaan in het veelzijdig toepassen van hout als gevelproduct. Onderstaand vind je een greep van producten die hiervoor worden toegepast.

WRC gevelbekledingWestern Red Cedar staat bekend om zijn unieke variatie in structuur en kleur; van lichtgeel -geelbruin -zalmroze tot chocoladebruin. Door de kleurcontrasten tussen het voor- en najaarshout ontstaat een fijne streeptekening op het vlak of een mooie vlamtekening. Hierdoor is het erg populair aan de gevel. Red Cedar laat zich uitermate goed bewerken en daarom vind je het in allerlei geveltoepassingen terug. Het kan zowel blank aan de gevel, voorzien worden van een brandvertraging of een verf en/of beits.

LunawoodLunawood® is een thermisch modificatieproces. Tijdens dit proces wordt het hout gecontroleerd verhit zonder chemische toevoegingen, zodat verschillende chemische en fysische veranderingen in het hout plaatsvinden. Deze veranderingen zijn o.a. beïnvloed door temperatuur, procestijdsduur, droogmethodes en de houtsoort. De Scandinavische houtsoorten worden door het proces veredelt tot arctisch hoogwaardig hout en nemen prachtige kleuren aan. Deze veranderde eigenschappen maken thermisch gemodificeerd hout ideaal voor duurzame constructies.

LariksSiberisch Lariks: Naaldhout op de buitengevel geeft elk pand een unieke uitstraling. Maar dan moet het wel van de allerbeste kwaliteit zijn. Want om jarenlang onder alle weersomstandigheden beschermend te werken en mooi te blijven, is alleen de zwaarste naaldhoutsoort duurzaam genoeg. En die soort is Siberisch Lariks.

 

NobelwoodNobelWood: Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout. Dennenbossen verschaffen ons goed beheerd en vrijwel onbeperkt grondstof voor NobelWood®. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit en gedraagt zich als teak. NobelWood® is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw en presteert superieur.

WaxedWoodWaxedWood® is volledig onderhoudsvrij en rekent definitief af met houtaantasting. En dat is uniek. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht. Deze voorkomt dat water het hout kan binnendringen. Hierdoor is de werking van het hout circa tachtig procent lager dan bij hout zonder waterwerende bescherming. Extra mogelijkheden biedt het WaxedWood®Color-programma, een gevarieerd geheel van dertig eigentijdse, natuurlijke kleuren en alle RAL kleuren.

Hardhout

Ook hardhout is een onmisbare categorie in de bouw. Het wordt met name gebruikt om z’n duurzaamheid en warme uiterlijk. Veel van het tropische hardhout wordt toegepast in de timmer- en meubelindustrie. Houtsoorten als Sapeli Mahonie, Sipo Mahonie, Iroko, Merbau en Meranti worden hier voor gebruikt. Andere loofhoutsoorten zoals Europees Eiken vind z’n weg naar populaire toepassingen als vloeren en/of veranda’s.

Sipo MahonieIrokoMerbauMeranti DRMEuropees eiken

 

Naaldhout

Het grootste gedeelte van het naaldhout wordt als constructief bouwhout gebruikt. Het overgrootte deel hiervan wordt ingevuld door Vuren. Vuren heeft als voordeel dat door de relatief snelle groei een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. De de zachtheid laat het zich ook prima bewerken. Overige naaldhoutsoorten worden meer voor zichtwerk gebruikt. Te denken valt aan Grenen, Lariks en Douglas als veel voorkomende soorten. Het vindt z’n weg naar zowel interieuraftimmering als naar de gevel.

VurenGrenenLariksOregon Pine - Douglas

 

 

 

Tuinhout

Voor tuinhout wordt zowel hardhout als naaldhout toegepast. Producten van tropisch hardhout vind je voornamelijk terug als terras/vlonderdelen (Bangkirai) en tuinpalen (Azobé). Het verduurzaamd naaldhout (Vuren & Grenen) wordt veelal als schuttingdeel toegepast. Een andere toepassing is die van constructiefachterhout voor gevelbekleding.

024 bangkirai - balau selangan batu9854022 azobeVuren verduurzaamd

Houtproducten

Houtproducten is een verzamelnaam voor allerlei (afwerk)producten gemaakt van hout. Te denken valt aan koplatten, plinten, glaslatten, kozijnhout en kant- en klare binnendeurkozijnen. Daarnaast zijn er vele soorten en maten (sier)profiellijsten te verkrijgen die elke woning een persoonlijke tint geeft.

Gootlijst34x140BenlinglijstEzelsbrug28x95Architraafmodern28x95

 

 

 

 

Bel voor meer informatie