Plaatmateriaal

Wij leveren alle gangbare en niet-gangbare plaatmaterialen. Of het nu constructief, decoratief of gevelbeplating moet zijn. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment. Staat uw product er niet tussen? Bel ons en wij zoeken de juiste plaat tegen de juiste prijs voor u.

Gevelbeplating

Abet MEG gevelplaatAbet MEG® gevelbeplating zijn massieve, zelfdragende HPL volkunststofpanelen speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen, zoals gevelbekledingen, boeiboorden en balkonschotten, straatmeubilair, exterieur bewegwijzering, reclame- en kunstuitingen.
MEG is een duurzaam materiaal, beschikbaar in een breed palet van kleuren. De bijzondere technische eigenschappen maken MEG® uiterst geschikt voor bouwkundige toepassingen, waar het een uitstekend alternatief vormt op traditionele bouwmaterialen.

Cembrit PlanaturalCembrit PLANATURAL natuurgevelplaten zijn door-en-door gekleurd en geschuurd en zijn gekruid met de kracht van de natuur. De panelen hebben de uitstraling van beton, maar zijn daarentegen lichtgewicht. Het kleurenverloop in en tussen de panelen maakt het kleurenspel aan de gevel. Het effect is bijna net zo willekeurig als een ontwerp in hout of steen. Het oppervlak is gehydrofobeerd, zuigt derhalve geen water op en is vuilafstotend.

Cembrit HardiePlank

Cembrit HardiePlank® gevelbekleding combineert de natuurlijke schoonheid van hout met de duurzaamheid van de nieuwste generatie vezelcement. De planken kunnen horizontaal, verticaal of licht gebogen geïnstalleerd worden en bieden hierdoor een grote mate van vrijheid van ontwerp. HardiePlank® Cedar gevelbekleding heeft een zeer brede range aan planktexturen waardoor de gevel een echte houtuitstraling krijgt. HardiePlank® gevelbekleding is duurzaam en onderhoudsarm, en wordt zowel toegepast in de woningbouw als de utiliteitsbouw Afm. : 3600 x 180 x 8 mm Structuur : Cedar(houtstructuur) of GladMultiplex constructief

HPL laminaat

Abet RecreatieRecreatie / Routing: massieve kunststofpanelen van Abet Laminati zijn uitermate geschikt als toepassing in de recreatie sector en ook in de sign branche.
De platen zijn uit voorraad leverbaar in verschillende diktes en in verschillende afmetingen, zodat afval tot een minimum beperkt kan worden.
Naast de standaard beschikbare collecties is het ook mogelijk om een geheel eigen decor te realiseren, door middel van geïntegreerde digitale- of zeefdruktechniek.

Abet MeubelairMeubilair: de uitgebreide HPL collecties van Abet Laminati, variërend van heel behoudend tot uiterst trendy, bieden ontwerpers en architecten ongekende mogelijkheden voor de realisatie van meubelen en complete interieurs. Naast de grote keuze uit de standaard collecties is het steeds mogelijk om een geheel eigen ontwerp in het HPL te realiseren, in zowel de dunne HPL als in de massieve zelfdragende versie Stratificato. En er zijn ook nog eens meer dan 20 verschillende oppervlakte structuren mogelijk, waardoor heel geraffineerde effecten verkregen worden door te werken met fijn geribde of glanzende of juist zeer matte finishings.

Abet ReclameReclame: massieve kunststofpanelen van Abet Laminati zijn uitermate geschikt als toepassing in de reclame sector. Een aantal decors is uit voorraad leverbaar in verschillende diktes en in verschillende afmetingen, zodat afval tot een minimum beperkt kan worden. Op order is in principe elk decor in een massieve versie leverbaar, zelfs per plaat. Naast de standaard beschikbare collecties is het ook mogelijk om een geheel eigen decor, tekst of logo  te realiseren, door middel van geïntegreerde digitale- of zeefdruktechniek.

Abet GebogenGebogen: Print HPL platen van Abet Laminati worden ook geproduceerd in de zogenaamde postforming kwaliteit. Dit betekent dat de platen naderhand nog vervormd kunnen worden. Deze eigenschap is belangrijk voor toepassingen waar ronde randafwerkingen gewenst zijn, zoals bij aanrechtbladen, vensterbanken en deurpanelen. Meestal wordt hiervoor de dunne versie van HPL gebruikt. Voor bijzondere projecten heeft Abet Laminati eveneens een techniek ontwikkeld om de massieve zelfdragende Stratificato HPL platen met bepaalde rondingen te fabriceren.

Multiplex exterieur

OcoumeOcoumé triplex is al tientallen jaren het meestgevraagde triplex op de Nederlandse markt als het om duurzaam aftimmerwerk gaat. Het rondhout voor dit ocoumé triplex komt uit gecertificeerd, duurzaam beheerd bos in Gabon. Doordat het hout fijnnervig is en een laag soortelijk gewicht heeft, kan de triplexplaat uitstekend bewerkt en geschilderd worden. De plaat is bij uitstek geschikt voor gebruik in het Nederlandse klimaat. Kwaliteit: B/BB Verlijming: WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur. Zowel te verkrijgen in FSC als in non-FSC.

Interprime X'traInterprime X’tra® – KOMO Interprime X’tra® is de vertrouwde door-en-door okoumé triplex Interprime-X die u al kent, maar met een extra dikke en gladde grondverflaag voor nog meer gebruiksgemak. De plaat is watervast verlijmd, KOMO-gecertificeerd en aan beide zijden voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte grondverflaag. De plaat is direct afschilderbaar en biedt daarmee een groot gebruiksgemak.Kwaliteit: KOMO-gecertificeerd okoumétriplex, voorzijde voorzien van een fabrieksmatige aangebrachte extra dikke, witte grondverflaag van 140µ. De achterzijde is t.b.v. het onderscheid zeer lichtgrijs en 80µ. Verlijming: WBP overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur.

i-Paint FSC-WBP

i-Paint – FSC – WBP is FSC-gecertificeerd berken triplex aan beide zijden voorzien van een schilderklare paintfilm. De paintfilm laat geen doortekening van de bovenste fineerlagen zien waardoor een strak en glad eindresultaat verkregen wordt. Deze plaat is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, mits een juiste afwerking en onderhoud van de randen en gezaagde kanten (volledig dichten van gaps met een randsealer) wordt toegepast. i-Paint® kenmerkt zich door een goede kwaliteit voor een gunstige prijs. KwaliteitTweezijdig voorzien van 200 gr/m2 direct aflakbare paintingfilm. Voordelen van de paintfilm: Een gladde laag waardoor geen doortekening van de onderliggende fineerlagen is te zien. Een uitstekende hechting van de verf. Voorgronden is niet nodig: dus aanzienlijke besparing op verfkosten, arbeidsloon én onderhoudskosten. Nauwelijks enige kans op aantasting van het hout van de buitenste fineerlagen door de beschermende, duurzame paintfilm. Zelfs bij achterstalligheid van het onderhoud van de verflagen. Verlijming: WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur. CE2+.

Multiplex garant

Bruynzeel Multipaint 15jaar garantie

Bruynzeel Multipaint® – 15 jaar garantie Multipaint® is okoumétriplex op basis van Hechthout® van Bruynzeel met een speciale overschilderbare kunstharscoating die niet waterdoorlaatbaar is. Opgebouwd uit praktisch foutloze dekfineren en dunne, speciaal geselecteerde binnenfineren zonder open gebreken. De kunstharscoating wordt aan het dekfineer gesmolten. Aan de productie van dit hoogwaardige triplex wordt uiterst veel zorg besteed. Uitermate geschikt voor gebruik in buitentoepassingen, gevelbekleding, reclameborden. Kwaliteit: I/II of A/B Met licht geschuurde, semi-transparante kunstharscoating van ca. 100µ voor een optimale verfhechting. Verlijming: MUF – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur (EN 636-3),E1 zeer lage formaldehyde-emissie, binnen EN 717-2. AW 100 volgens Din 68705 (water- en weerbestendig). CE2+

Silverpaint 10 jaar garantie kopieSilverpaint+® – 10 jaar garantie – KOMO & FSC  Silverpaint+® is Europees, FSC-gecertificeerd, schilderklaar berken triplex en hoort tot de technisch sterkste en stabielste platen die verkrijgbaar zijn door de homogene opbouw uit nagenoeg foutvrije fineren. Silverpaint+® is aan beide zijden voorzien van hoogwaardig paintfilm (200 gr/m2), en daardoor direct aflakbaar. Op dit product wordt bovendien een schriftelijke garantie gegeven van 10 jaar op de lijmverbindingen. Kwaliteit: Berken triplex, tweezijdig voorzien van een 200 gr/m2 grijze paintfilm. Voordelen van de paintfilm: Een gladde laag waardoor geen doortekening van de onderliggende fineerlagen is te zien. Een uitstekende hechting van de verf. Voorgronden is niet nodig: dus aanzienlijke besparing op verfkosten, arbeidsloon én onderhoudskosten. Nauwelijks enige kans op aantasting van het hout van de buitenste fineerlagen door de beschermende, duurzame paintfilm. Zelfs bij achterstalligheid van het onderhoud van de verflagen. Verlijming: WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur

Supergarant 30 jaar garantieSupergarant® – 30 jaar garantie – KOMO Supergarant® is de ‘Rolls-Royce’ onder de okoumé triplex platen. Aan de productie van dit hoogwaardige triplex wordt uiterst veel zorg besteed. Speciaal geselecteerde okouméfineren worden gebruikt voor zowel de binnenlagen als voor de dekfineren. De dikte van het dekfineer bedraagt minimaal 11/10e mm vóór het schuren. Kwaliteit: B/BB Verlijming: WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur. Ook verkijgbaar in Paint-film of gegrond.

Multiplex interieur

Populieren triplexPopulieren triplex (Spaans) – PEFC Spaans populierenhout is voornamelijk afkomstig uit de Rioja-streek. Het lichtgewicht triplex kent een prachtige homogene opbouw. Gaps of overlaps zijn nauwelijks te vinden in de perfect afgewerkte randen. Het oppervlak is wit tot wit/geel van kleur en heeft een speels decoratief uiterlijk. Kwaliteit: B/BB Verlijming: MR – overeenkomstig EN 314-2 klasse 1 interieur. CE 4+

Aziatisch triplexAziatisch triplex – PEFC- WBP Aziatisch triplex is de oudstbekende soort die in Europa geïmporteerd wordt. Het is triplex op basis van verschillende hardhoutsoorten, afkomstig uit Indonesië en Maleisië. De kleuren variëren van witachtig tot donkerroze en het relatief gunstig geprijsde triplex is ook geschikt voor beschermd buitengebruik. Kwaliteit: BB/CC Verlijming: WBP overeenkomstig EN 314-2 klasse 2 (beschut buiten).

EcoberkEcoberk® – FSC – WBP in B/BB en CP/CP Dit berken triplex behoort tot het meest gebruikte niet-tropische loofhout triplex en is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen in Oost-Europa. Berken triplex heeft al bijna 100 jaar bewezen een uitstekend bruikbare plaat te zijn, door de gelijkmatige opbouw met fineren van 1,5 mm dikte en de prachtige witgele kleur van het hout. Kwaliteit: B/BB langsgefineerd, CP/CP voornamelijk langsgefineerd. Verlijming: WBP – overeenkomstig EN 314-2 klasse 2 (beschut buiten).

ExpoplexExpoplex (standbouw) is triplex op basis van verschillende hardhoutsoorten, afkomstig uit Indonesië en Maleisië. De kleuren variëren van witachtig tot donkerroze en het relatief gunstig geprijsde triplex wordt veel gebruikt voor standbouw. Kwaliteit: BB/CC Verlijming: MR – alleen geschikt voor binnengebruik. Afmetingen: 2750 x 1000 mm: 3,6 mm

Multiplex beton

Aziatisch betontriplexAziatisch betontriplex – WBP is afkomstig uit Indonesië en is daar geproduceerd uit diverse hardhoutsoorten. Aan beide zijden is de plaat voorzien van een donkerbruine fenolcoating van 120 gr/m2. Aziatisch betontriplex is functioneel en relatief gunstig geprijsd en daarom vooral geschikt voor betonkistingen waar aan de sterkte-eigenschappen en repetitiefactor minder hoge eisen worden gesteld. Kwaliteit: Door en door tropische fineren. Verlijming: WBP overeenkomstig BS 1455, gerelateerd aan NEN 636-3. CE-2+. Max. repetitiefactor wand 10; vloer 5.

EcoformEcoform® – PEFC – WBP Ecoform heeft een nieuw jasje gekregen. De grijze kunststof-coating is een innovatie in de betonindustrie en vele malen sterker dan een fenolcoating van 120 grams. Bestand tegen scheuren, barsten en krassen. Gemakkelijk te reinigen. De basisplaat is licht van gewicht en duurzaam (PEFC), maar sterk en stijf. Ecoform is uitermate geschikt voor betonstorten in het werk (betonklasse A en C volgens NEN-EN 13670). De plaat is PEFC-gecertificeerd en concurrerend geprijsd. Kwaliteit: 6-laags Fins vurentriplex, beide zijden voorzien van een grijze thermoplastische coating. De stortzijde heeft een zwaardere coating dan de enigszins transparante achterzijde. Repetitiefactor 5 – 15, afhankelijk van de eisen aan het betonoppervlak.

Chinees populieren betontriplexChinees populieren betontriplex is opgebouwd uit Chinese populieren fineren en aan beide zijden voorzien van een gladde donkerbruine fenolcoating van 120 gr/m2. Deze triplexplaat is vooral geschikt voor eenvoudige timmerwerk en voor betonbekisting waarbij de repetitiewaarde niet direct van belang is. Kwaliteit: Door-en-door populieren triplex met aan beide zijden een donkerbruine fenolcoating van 120 gr/m2. Verlijming: WBP

InterdeckInterdeck – FSC/PEFC Interdeck is een carrosserie-constructieplaat op basis van berken triplex, geproduceerd in Finland en Oost-Europa. Aan beide zijden is de plaat voorzien van een donkerbruine fenolcoating van 120 gr/m2. Aan één zijde is een antislip-patroon ingeperst. Deze platen worden incidenteel ook als berken combiplaat geleverd. Interdeck komt in meerdere varianten. Zie ook Interdeck groen, Interdeck hexacrown en de gigant-platen. Kwaliteit: Door-en-door berken triplex of berken-combi triplex met 1-zijdig donkerbruine antislip-coating van 120 gr/m2 en op de andere zijde een donkerbruine gladde fenolfilm van 120 gr/m2. Op aanvraag is de antislip-coating ook in zwaardere kwaliteiten verkrijgbaar.Verlijming: WBP overeenkomstig EN 314-2 klasse 3 exterieur, DIN 68705 / BFU 100 / BS 6566 WBP.

Multiplex constructief

MetsaspruceMetsäspruce – KOMO & PEFC Metsäspruce is een triplexplaat van Fins vurenhout. Deze kwaliteitsplaat is op technisch hoogwaardige wijze geproduceerd. De stabiliteit is groot en de platen zijn vlak. De plaat is bovendien licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren.Kwaliteit: II/III II : aan de voorzijde gesloten dekfineer. III: aan de achterzijde zijn open gebreken toegestaan. Verlijming: WBP overeenkomstig SFS-EN 314-1, SFS-EN 314-2 klasse 3 exterieur, BS 6566 part 8/ type WBP (1985) en DIN 68705/BFU 100.

Elliottis-pine FSCElliottis-pine triplex – FSC Elliottis-pine is hoofdzakelijk afkomstig van Braziliaanse plantages en is een houtsoort met gunstige sterkte-eigenschappen. Speciaal voor de Nederlandse markt zijn de platen voorzien van een ‘tong en groef’ aan de lange zijden (underlayment). De elliottis-pine triplexplaat is prijstechnisch de meest aantrekkelijke constructieplaat die beschikbaar is. Kwaliteit: C+/C. Verlijming: WBP overeenkomstig de Britse norm BS 1455

OSB - FSCOSB – FSC O.S.B. is een geperste constructieplaat, die bestaat uit in gekruiste lagen liggende ‘strands’ van voornamelijk grenen en vuren met toevoeging van watervaste lijm. De grondstoffen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit duurzaam beheerde bosbouw. Door zijn natuurlijke houtkleur is O.S.B. ook op decoratief vlak interessant en het laat zich gemakkelijk zagen, boren, schaven en schuren. Kwaliteit: Ongeschuurd, waardoor de plaat een zijdeglans oppervlak heeft. Verlijming: O.S.B. II: t.b.v. droog klimaat; O.S.B. III: t.b.v. vochtig klimaat.

Spaanplaat Vochtwerend V313-P5Spaanplaat vochtwerend – V313 – P5 Vochtwerend spaanplaat is samengesteld uit houtspanen en een vochtwerend lijmtype. De plaat is niet watervast, maar is wel bestand tegen een vochtig klimaat. Om de plaat te onderscheiden van niet-vochtwerend spaanplaat, is een groene pigmentering toegevoegd. Technisch gesproken voegt deze groene kleur niets toe aan de plaat. Kwaliteit: De densiteit bedraagt 720 kg/m3. Het plaatoppervlak is glad, doch over het algemeen niet geschuurd teneinde de vochtwerendheid te verhogen. Verlijming: V313, toepasbaar in vochtige ruimtes. Certificaat: CE EN 13986 E1: P5. P5 = Omgeving vochtig, bouwelementen, vloeren, normale belasting (CE 2+).

Spaanplaat & MDF

MDF - FSCMDF – FSC MDF is een plaat van fijn vermalen houtvezels, waaraan lijm is toegevoegd. De platen worden in droge toestand geperst. Door de hoge densiteit van MDF zijn de zaag- en freeskanten zeer glad af te werken. Kwaliteit: Geschuurd. Verlijming: interieur verlijmd conform EN 314-2, klasse 1 interieur. E1 conform EN14322.

MDF lakdraagfolieMDF – lakdraagfolie MDF – lakdraagfolie is een geperste vezelplaat, aan twee zijden voorzien van een witte, gladde lakdraagfolie met een egaal oppervlak. De schilderklare folie op basis van een kraftpapier is door-en-door gekleurd en enigszins stroef waardoor een uitstekende verfhechting plaatsvindt. De folie is slijtvast en schokbestendig, en bespaart de afwerker heel wat schilderwerk. De lakdraagfolie voorkomt overmatige absorptie van de verf waardoor een gelijkmatig en glad resultaat ontstaat met minder verf. De zaag- en freeskanten zijn goed glad af te werken. De folie kan afgewerkt worden met water- of solventgedragen verf/lak. Kwaliteit: MDF met tweezijdig witte lakdraagfolie die een snelle, gladde afwerking mogelijk maakt. Kanten hebben geen lakdraagfolie en moeten normaal afgewerkt worden. Verlijming: interieur verlijmd conform EN 314-2, klasse 1 interieur. E1 conform EN14322.

SpaanplaatSpaanplaat Spaanplaat is verspaand hout dat met lijm tot goedkoop functioneel plaatmateriaal is geperst. De plaat wordt veel gebruikt in de doe-het-zelf-branche. Tevens worden deze platen als steunplaat gebruikt voor HPL afwerking in branches zoals meubelindustrie & standbouw. Kwaliteit: Persing 630 geschuurd. Verlijming: interieur CE EN 13986 E1 P1 of P2. P1 = Droge omgeving, algemene toepassingen. P2 = Droge omgeving, meubel, interieur. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Spaanplaat Vochtwerend V313-P3Spaanplaat vochtwerend – V313 – P3 Vochtwerend spaanplaat is samengesteld uit houtspanen en een vochtwerend lijmtype. De plaat is niet watervast, maar is wel bestand tegen een vochtig klimaat. Om de plaat te onderscheiden van niet-vochtwerend spaanplaat, is een groene pigmentering toegevoegd. Technisch gesproken voegt deze groene kleur niets toe aan de plaat. Kwaliteit: De densiteit bedraagt 720 kg/m3. Het plaatoppervlak is glad, doch over het algemeen niet geschuurd teneinde de vochtwerendheid te verhogen. Verlijming: V313, toepasbaar in vochtige ruimtes. CE EN 13986 E1: P3. P3 = Omgeving vochtig, algemene toepassingen, onbelast.

Bel voor meer informatie